OTVORENO

Dobrodošli na moj blog.

06.08.2015.

SDP na putu ka „Državi po mjeri svih a ne samo njih“

Kad smo se prije osam mjeseci na prethodnom  Kongresu opredijelili za novi, potpuno transparentan i demokratski sistem biranja unutar SDP BiH po principu "jedan član - jedan glas" bio sam istovremeno, sretan i ponosan zbog uspjeha  moje inicijative.  Ali moram priznati i dijelom skeptičan, jer se radilo o ogromnoj inovaciji u provođenju unutarstranačkih izbora.


Danas sam  ponosan na SDP BiH i na svakog člana ponaosob.


Koristim priliku da se zahvalim svima koji su mi mjesecima  obraćali s pitanjem da li ću se kandidirati, nagovarali me i motivirali na to.
To mi  mnogo znači, obavezuje me da nastavim dalje, ali ne kroz funkciju predsjednika SDP BiH. Stoga još jednom veliko hvala svima, ali kako sam više puta ponavljao, ako želis da nešto radiš i postigneš ne treba ti autoritet  zvanja već znanja i poštovanja.

Danas me raduje  činjenica da se šest kandidata opredijelilo za izbornu utrku. Iskreno se nadam da će  narednih  dana uspijeti prikupiti dovoljan broj potpisa, te da ćemo  imati priliku čuti kvalitetne programe. Nadam se da je pred nama  dostojanstvena, fer i poštena izborna priča na kraju koje će kao pobijednik izaći onaj čiji  program i vizija  budućnosti države i partije   budu imali najveću podršku članstva.

Kandidatima želim puno sreće, a članovima SDP BiH,  savjetujem da poslušaju ili bar pročitaju programe, da i sami postave neka svoja očekivanja i viziju za dalje, te da se na temelju toga opredijele za onog ko im ulijeva najviše povjerenja da će ispuniti obećano. 

U ova SDP „predizborna vremena“ ne bi smjeli zaboraviti da smo bili najbolji i/ili  najjači, na čemu su nam i drugi zavidijeli, onda kada nas je krasilo drugarstvo i dostojanstvo. Onda kada je laž i licemjerje među nama bilo na gubitničkoj strani. U protivnom, dobijali smo loše ljude koji su rukovodili u ime većine boljih ljudi : tihu većinu je nadjačavala  buka praznih populista i vodila nas na krive strane.

 
Na kraju, pred SDP-om i svima nama , koji zajedno ostajemo u jednoj kući, predstoji još puno bitaka na različitim frotovima.

Da bi zaista  i postigli svoj cilj i za nagradu dobili "Državu po mjeri svih a ne samo njih", moramo krenuti od nas samih. Na tom putu samo već pokazali koliko i šta sve možemo i kad nismo na vrhu. Zato vjerujem da ćemo nakon unutarpartijiskih izbora i predstojećeg Kongresa dobiti kvalitetan tim koji će predvoditi SDP BiH ka novim pobjedama.

OTVORENO
<< 08/2015 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
11719

Powered by Blogger.ba